Japanese Studies Library

Director: Blai Guarné (CERAO-UAB)

Editat per: Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental (CERAO-UAB) i Edicions Bellaterra. Amb el patrocini de la Japan Foundation.

La col·lecció Biblioteca d’Estudis Japonesos és un projecte editorial del Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental (CERAO) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’editorial Edicions Bellaterra, publicat amb el patrocini de Fundació Japó (Government of Japan) amb l’objectiu de fer accessible en castellà a una selecció d’obres acadèmiques especialitzades en l’estudi de la societat i cultura japoneses.

Amb l’aval científic del CERAO de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​la direcció acadèmica del Dr. Blai Guarné, coordinador del Grau d’Estudis d’Àsia Oriental i professor d’antropologia del Japó en aquesta institució, i l’experiència editorial en l’àmbit de les ciències socials i les humanitats d’Edicions Bellaterra, la col·lecció abasta les diferents aproximacions metodològiques i disciplinàries que conflueixen en el camp dels estudis japonesos, des de l’antropologia, la història, la filosofia i les arts visuals, fins a la sociologia, les ciències polítiques, econòmiques i les relacions internacionals, passant pels estudis literaris i culturals.

La col·lecció es centra tant en la publicació d’obres originals com en la traducció de monografies de referència, constituint una plataforma editorial per a la promoció i consolidació dels estudis japonesos en llengua castellana, i el foment de nous treballs, principalment, de joves investigadors de l’àmbit acadèmic espanyol i llatinoamericà.

Des del seu inici al 2014, coincidint amb la celebració de l’Any Dual Espanya-Japó 2013-2014, i en el marc de la commemoració al 2017-2018 dels 150 anys de l’establiment de relacions diplomàtiques modernes entre els dos països, la Biblioteca d’Estudis Japonesos constitueix un pont de coneixement especialitzat sobre la societat i cultura japoneses en llengua castellana.

Director de la col·lecció: Dr. Blai Guarné (Universitat Autònoma de Barcelona)